Färjan Nynäshamn–Ventspils

På bara 8,5 timmar kan man ta sig mellan den svenska kuststaden Nynäshamn och Ventspils i Lettland. Staden kan besökas över dagen, under en längre weekend eller vara startskottet för en härlig bilsemester i Lettland och Baltikum. Ventspils ligger endast tre timmar med bil från landets huvudstad Riga. Staden är en av Lettlands största men är ännu inte så vanlig för svenskar att resa till.

Färjan körs av Stena Line, du hittar tidtabeller, priser och bokningsmöjligheter här >>

Kryssning till Ventspils

Att kryssa mellan Nynäshamn och Ventspils är både bekvämt och enkelt samtidigt som man bjuds på en härlig båtresa över Östersjön. Fartyget ger möjlighet att ta med sig bil på resan vilket gör att du enkelt kan semestra vidare i Lettland eller dess grannländer.

Ombord på båten kan du koppla av i någon av vilstolarna som finns, avnjuta en god middag i restaurangen, ta något gott att dricka i baren eller strosa i butiken. Vid fint väder kan man beskåda den vackra utsikten och solen från soldäck. Det går att boka en privat hytt under färden om så önskas och på hela fartyget har man tillgång till Wi-Fi. Dessa faciliteter bidrar till resans bekvämlighet.

Att göra i Ventspils

När man är i Ventspils får man inte missa den magnifika stranden och kusten mot havet. Strandpromenaden har en fantastisk vy över horisonten, naturliga sandbankar och även ett slott kan skymtas. Längs stranden finns det en rad olika aktiviter så som lekplatser för barnen, utomhusgym och basketplaner.

Gamla Stan är en annan del av staden som är värd att besöka under sin vistelse. Här får man ta del av historisk arkitektur när man strosar fram på ojämna kullerstensgator och genom trånga gränder. Stannar man lite längre kan man roa sig på vattenland eller äventyrsparker där man får utmanas i olika hinderbanor. Även friluftsmuseet som är beläget på stranden är väl värt ett besök.