Färjelinjen Kapellskär-Paldiski

Paldiski är en av Estlands hamnstäder och den är belägen strax utanför Tallinn. Börja din weekend eller roadtrip på färjan över Östersjön och upptäck sedan Estland eller dess baltiska grannländer. Till Paldiski kan man även resa över dagen, färjan har regelbundna avgångstider vilket gör det enkelt att planera resan.

Ombord på färjan till Paldiski

Färjan som avgår i Kapellskär för att färdas över Östersjön med slutmål Paldiski rymmer alla faciliteter för att göra resan bekväm. Det är dessutom möjligt att resa med bil, om man bokar en plats på bildäck, och även att resa med djur, vilket även det måste meddelas vid bokning.

Rutten tar mellan 8-10 timmar vilka du kan spendera på olika sätt. Boka en egen hytt för att kunna sova och få en helt egen plats eller vila i loungen på en vilplats som finns där. Det finns flera restauranger och barer där man intar god mat och dryck, lekland för de små och möjlighet att shoppa i den välsorterade taxfree-butiken.

Att göra i Paldiski

Paldiski bjuder på flera härliga naturupplevelser med sina många och vackra vandringsleder. Här kan man promenera längs kusten, utforska den kända fyren Pakri Fyr, uppleva vattenfallet och geologiska formationer.

Även Rogervik som är en gammal rysk borgruin är värd att se. Den gamla borgen är en viktig del av stadens historia och här har flera fångar huserat genom tiderna, särskilt under bondeupproren. Staden som tidigare tillhörde Sovjetunionen är märkt från den tiden med övergivna militära anläggningar och en arkitektur som mestadels består av grå betong. De byggnader som fortfarande är välbevarade i original är bland annat stationshuset och specialmuseet Amandus Adamson, vilka båda är värda ett besök.

Härifrån tar man sig enkelt vidare till landets huvudstad Tallinn, antingen med egen bil eller med den kollektiva trafiken som finns. På så sätt kan man förlänga sin semester och upptäcka flera delar av landet.