Flyga till Baltikum

Planerar du en resa till något av länderna i Baltikum? Härligt! Länder som Estland, Litauen och Lettland har mängder med fantastiska saker att se och uppleva. Det är inte ovanligt att stå i valet och kvalet om hur man ska ta sig dit. För många är båt en självklarhet, medan andra föredrar att flyga. Det finns flera större flygbolag som flyger till just dessa länder och som erbjuder en mycket hög service och bekvämlighet för sina passagerare. Beroende på vilket land du reser ifrån kan dock resvägen se lika olika ut.

Flyga till Estland

Estland är en mycket populär och uppskattad destination dit många färjor åker under helger. Här kan du besöka allt från stora shoppingcenter till badplatser, naturreservat och många härliga marknader. Väljer du att flyga till landet är det i huvudstaden Tallinn som du först kommer behöva anlända. Denna flygplats heter Ülemiste och ligger cirka 4 kilometer från staden. I anslutning till flygplatsen hittar du både bussar och taxibilar som du kan använda dig av för att ta dig till din destination. Här är det mycket populärt att använda sig av lågprisflygbolaget Ryanair, vilket är ett flygbolag som också erbjuder resor till Estland från Spanien. Även Brussel Airlines och Lufthansa är populära alternativ.

Flyga till Lettland

Att flyga till Lettland är mycket enkelt och från Sverige är resan inte speciellt långdragen, vilket gör flyg till ett bra alternativ för den som vill komma fram så fort som möjligt. Det vanligaste är att man väljer att resa till huvudstaden Riga, vilket innebär att du då anländer till Riga International Airport. Flygplatsen ligger ca 14 kilometer från själva huvudstaden och här kan du uppleva allt från vacker arkitektur, historiska platser och små kullerstensgator. Shoppingen i Riga är också mycket eftertraktad, såväl som mat och dryck. En flygbiljett från Sverige hamnar sällan på mer än några enstaka hundralappar, men var då beredd att räkna med en del stopp och väntetider.

Flyga till Litauen

Planerar du att flyga till Litauen? Då kommer du att få uppleva många av de UNESCO-världsarv som finns i landet. Ett exempel på ett sådant är Kernave, men också Vilnius som är en av de absolut största städerna i Europa. Det är också i denna stad som du kommer att hitta den stora och mest centrala flygplatsen. Är det Litauen du ska besöka är det också hit som vi rekommenderar att du flyger, eftersom kommunikationerna är bra och det är enkelt att få tag på både taxi eller buss. Precis som till Lettland är flygbiljetterna relativt billiga, speciellt om du bokar enkelresa. Därför kan det vara en god idé att boka två enkelresor istället för tur-och-retur, eftersom du då sparar in en hel del pengar.

Varför flyga till Baltikum?

Baltikum erbjuder många fantastiska länder, städer och platser att besöka. De är dessutom inte speciellt långt ifrån Sverige, vilket gör länderna helt perfekta för kortare weekendresor eller kanske till och med för ett äventyr över en helg. Utbudet av hotell och restauranger är stort och i huvudstäderna är nattlivet alltid pulserande. Visst går det att ta färjan över, men fördelen med flyg är att du kommer fram mycket snabbare och på så sätt har du mer tid att njuta av den fantastiska platsen. Åker du färja får du i många fall räkna med att det tar minst 24 timmar innan du kommer fram och bara där har du förlorat en hel dag av äventyr på att sitta på en båt. Tack vare de många lågprisflygbolagen behöver du heller inte oroa dig för att hela reskassan kommer gå åt enbart på din flygbiljett. Om du har möjlighet att vara flexibel kan du komma undan oförskämt billigt.