Ta färjan Stockholm-Riga

Att ta båten över från Sverige till Lettland och dess huvudstad Riga är ett smidigt och billigt sätt att resa på. Trafiken körs av Tallink Silja. Det tar ungefär 17 timmar för att ta sig mellan de båda huvudstäderna med båt och din upplevelse börjar redan ombord på fartyget.

Resa till Riga med båt

VIKTIG UPPDATERING: Tallink Silja har slutat att köra denna rutt. Men det finns flera andra sätt att ta sig med färja till Baltikum. Ta en titt på vår översikt över färjelinjer till Estland, Lettand och Litauen >>

Härlig minisemester

Välj mellan att åka på en kort semester med några timmar i land i Riga, boka in en extra hotellnatt eller påbörja din roadtrip i Baltikum. Möjligheterna är många och det är bara du som bestämmer hur länge du vill vara på resande fot. De olika möjligheterna gör det smidigt att åka över till Riga på en snabb 40 timmars kryssning över helgen.

Ombord på fartyget kan man avnjuta ett flertal olika aktiviteter så som spa och relax, shopping, lekland för de små, shower och disco och flera olika restauranger.

Att göra i Riga

Väl i land i Riga finns det många sevärdheter att besöka, butiker och restauranger och andra aktiviteter. Riga är ett fantastiskt mecka för den musikintresserade och det är ofta konserter i olika genrer. Dessutom finns ett flertal museum och gallerier för att fördjupa sig ytterligare i konstens värld.

Det finns även gott om aktiviteter som passar alla. Här finns ett stort zoo att besöka där man kan strosa omkring och titta på de olika djuren, ett science center där man får prova olika experiment och ett stort lekland vid namn Fantasy park.

I Jurmala som ligger strax utanför Riga finns Östeuropas största vattenland. Här finns det vattenlekar för både stora och små, restauranger eller spaupplevelser. Boka in en lektion i wakeboard, paddla kajak eller prova på att dyka. Möjligheterna är nästintill oändliga och din tid i Riga kommer garanterat att bli minnesvärd.