Campa i Lettland

Lettland är ett vackert land med många natursköna platser som är perfekta för camping. Landet har ett brett utbud av campingplatser som passar för alla typer av campare, oavsett om du föredrar en avskild plats i skogen eller en bekväm ställplats med moderna faciliteter.

En av de mest populära campingplatserna i Lettland är Camping Vējroze, som ligger i Kurzeme-regionen vid Riga-viken. Här kan du njuta av en vacker strandpromenad, bada i havet och utforska de närliggande skogarna. Campingplatsen har också en lekplats för barn, en grillplats och moderna toalett- och duschfaciliteter.

Ett annat populärt alternativ är Camping Klintis, som ligger i Zemgale-regionen nära staden Bauska. Denna campingplats har en fantastisk utsikt över floden Lielupe och erbjuder många aktiviteter som fiske, kanotpaddling och cykling. Camping Klintis har också en restaurang som serverar lokala specialiteter och en liten butik där du kan köpa campingutrustning och andra förnödenheter.

Om du letar efter en mer avskild campingupplevelse kan du prova Camping Ezerkrasts, som ligger i en skog vid sjön Rāznas i Latgale-regionen. Här kan du njuta av vacker natur, fiska och paddla kanot. Campingplatsen har en grillplats och moderna toalett- och duschfaciliteter, men ingen restaurang eller butik i närheten.

Med husbil/husvagn till Lettland

Det finns flera vägar som man kan ta för att ta sig till Lettland med husvagn eller husbil. Det enklaste sättet att komma dit är antingen via färjor som går från Sverige eller Tyskland till Lettland eller genom att köra genom Baltikum från Estland eller Litauen.

Om du väljer att ta färjan från Sverige eller Tyskland finns det flera alternativ att välja mellan. En av de mest populära färjelinjerna går från Stockholm till Riga med Tallink Silja. Detta är en bekväm och enkel resa som tar ungefär 17 timmar. Det finns också färjor från Tyskland till Lettland, inklusive färjan från Travemünde till Liepaja med Finnlines. Denna resa tar cirka 27 timmar.

Om du istället väljer att köra genom Baltikum kan du köra från Estland eller Litauen till Lettland. Vägnätet i Baltikum är välutvecklat och det finns flera gränsövergångar mellan länderna. Det kan dock vara bra att tänka på att vissa mindre vägar kan vara smala och kurviga, så det kan ta längre tid att ta sig fram än vad man förväntar sig.

När du väl är i Lettland finns det många campingplatser att välja mellan, och de flesta av dem välkomnar husvagnar och husbilar. Se till att kolla upp eventuella regler och restriktioner som kan gälla för att parkera och campa i Lettland. Det kan också vara bra att vara medveten om att vägnätet i Lettland kan vara ojämnt på vissa platser, så det kan vara klokt att ta det lite lugnt när du kör.