Res med färjelinjen Trelleborg-Klaipeda

Tidtabell Trelleborg-Klaipeda

Trelleborg Klaipeda-rutten är utmärkt att använda sig av om du vill resa från Sverige till Litauen. Här påbörjas din resa från Trelleborg, vilket är en stad som ligger i Skåne. Även om du inte bor i eller i närheten av Trelleborg kan det vara en god idé att använda sig av rutten för att ta sig till det baltiska landet, eftersom den är både smidig, snabb och bekväm. I dagsläget finns det endast ett färjerederi som trafikerar sträckan, vilket är TT Line. Trelleborg-Klaipeda-rutten har dock väldigt många avgångar och avgår från Trelleborg hela fem gånger i veckan. Restiden mellan Trelleborg och Litauen ligger på ca 16 timmar.

Reseguide till Klaipeda

Klaipeda är en stad som du hittar vid den östra kusten av Östersjön. Staden ligger beläget i Litauen och är egentligen den enda hamnen i hela Litauen. Därför blir det en självklarhet att färjorna från Trelleborg stannar precis här för att släppa av de passagerare som vill uppleva landet. Många väljer också att åka till just Klaipeda för att därefter ta sig vidare till Tyskland. Dagligen åker stora färjor från hamnen och därför har det blivit ett populärt och smidigt alternativ för den som vill resa billigare eller mer miljövänligt. På färjeterminalen får du tillgång till alla moderna faciliteter som du kan tänkas behöva och i takt med att allt fler väljer Trelleborg-Klaipeda-rutten så utvecklas och förnyas den också mer och mer.

Resguide till Trelleborg

Oavsett om du bor i Trelleborg, åker dit för att ta färjan till Klaipeda eller åker från Klaipeda till Trelleborg finns här mycket att se och uppleva. Trelleborg är den sydligaste staden som finns i Sverige och historien säger att den gavs till Sverige som en bröllopsgåva från Danmark år 1257. Under medeltiden användes staden främst som en fiskehamn för sill, men det skulle inte ta lång tid innan det blev en stor och växande handelsplats. Idag är Trelleborg mer av en industristad med både aktiviteter, sevärdheter och andra roliga saker att uppleva. Trelleborg är en klassisk svensk hamnstad som har gjort sig känd för bland annat färjeförbindelser till Sassnitz och Travemünde.

Hur mycket kostar en biljett Trelleborg-Klaipeda?

Hur mycket en biljett kostar beror på ett flertal olika saker. Bland annat säsongen kan vara avgörande, men priset beror också din packning, hur många ni är som ska resa och om du ska ta med dig bilen på färjan eller inte. En biljett tur och retur kan ligga på ca 3000-4000 kronor för två vuxna personer. Detta pris inkluderar då resa tur och retur. Vill du ha en kortare resväg eller andra bekvämligheter som gör resan snabbare eller mer effektiv bör du vara beredd på att du också måste betala mer för din resa. Observera att en resa från Trelleborg till Klaipeda tar ca 16-17 timmar och därför passar resesättet främst för dig som inte behöver komma fram så fort som möjligt och som vill njuta av öppet vatten, frisk luft, god mat och möjligheter till shopping. Vi rekommenderar att du jämför priser från olika sajter innan du gör en bokning. På så sätt kan du få tag på de billigaste biljetterna.

Tips! Du kan även ta färjan till Klaipeda från Karlshamn!