De fem bästa stränderna i Baltikum

Baltikum har mycket att erbjuda för turister. Mest känd är regionen kanske för sin rika kultur, historia och arkitektur, men faktum är att du även hittar några av de vackraste stränderna i Europa här. Här är vår lista över de fem bästa stränderna i Baltikum:

 1. Jurmala Beach, Lettland
  Jurmala Beach ligger bara en kort tågresa från Riga och är en av de mest kända och populära stränderna i Lettland. Med sina vita sanddyner, det lugna vattnet och den pittoreska staden med trähus är Jurmala en av de vackraste platserna i hela regionen.
 2. Pärnu Beach, Estland
  Pärnu Beach, vid den Estländska östersjökusten är en av de mest populära stränderna i landet. Den breda strandlinjen, långgrunda bad och massor av möjligheter till aktiviteter som surfing och segling gör Pärnu ett perfekt resmål för både familjer och ungdomar.
 3. Palanga Beach, Litauen
  Palanga Beach ligger i den lilla kuststaden Palanga i Litauen. Med en 10 kilometer lång sandstrand, härliga badmöjligheter och ett stort utbud av vattensporter är Palanga en verklig pärla under sommarmånaderna.
 4. Ventspils Beach, Lettland
  Ventspils Beach, beläget på landets nordvästra kust, är en av de mest lugna och avkopplande platserna i Lettland. Den breda stranden med sin ljusa sand skapar en riktigt härlig miljö för sol, bad och avkoppling.
 5. Nida Beach, Litauen
  Nida Beach ligger på Kuriska näset, en naturskön sanddyn som sträcker sig mellan Litauen och Ryssland. Nida Beach erbjuder en fantastisk utsikt över havet och sanddynerna.
Palanga beach, Litauen
Palanga Beach i Litauen är väl värt ett besök för dig som gillar strandlivet!

Det finns många andra stränder i Baltikum som också är värda att besöka, men dessa fem stränder är de mest spektakulära. Så om du planerar en resa till Baltikum under sommarsemestern, så missa inte chansen att besöka någon av dessa stränder och njuta av Baltikums vackra kust.